BARNPASSNING

Välkommen till barnens alldeles egna plats på MOVE. Här kan du som är mellan ett och tio år leka, titta på film, pyssla och prova på fysisk aktivitet!

Livspusslet idag är svårt att få ihop. Därför vill vi med vår barnpassning skapa möjligheter dig som medlem att hinna med träningen i en allt stressigare vardag.

Vår barnpassning, eller som vi kallar det, MiniMOVE ska precis som MOVE, vara en plats att längta till och en plats där välmående och lek står i första rummet. Om våra barn ser oss vuxna träna, leva hälsosamt, glädjas och må bra så tror vi att det ger dem en positiv syn på träning. Vi vill förmedla att träning inte är något jobbigt utan en del av livet, oavsett om det handlar om att gå en promenad, ta en cykeltur eller följa med till MOVE när mamma eller pappa tränar.

Mer inforamtion om miniMOVE

I vårt barnrum får maximalt tio barn får vistas samtidigt.  Med jämna mellanrum anordnar vi även andra aktiviteter där vi engagerar fler barn genom exempelvis temadagar.

Du bokar inte plats på miniMOVE utan kommer till MOVE tillsammans med ditt barn. Det brukar inte vara några problem att få plats.

Första gången på  miniMOVE, avsätt lite extra tid för invänjning. Vissa barn springer in och vinkar snabbt hejdå till sin förälder medan andra behöver lite mer tid för att känna sig trygga. Du känner ditt barn bäst och vet troligtvis hur du bör lägga upp första besöket. Kom gärna och hälsa på och titta in till oss i barnrummet några gånger innan du ska lämna ditt barn första gången!

Vi är stolta att vi har en stor variation i vår personalstyrka. Alla har olika erfarenheter och utbildningar vilket vi anser berikar barnpassningen. Åldersspannet på våra barnpassare är brett vilket vi ser som en stor fördel, och de är alla utbildade i barn-HLR och olycksfall.

Mån, tis och Tors är 17.45-20.15
Lör 8.30-11.30
Annandag påsk 16-19

Regler för vår barnpassning

Barnpassningsregler

– Ålder 1 – 10 år

– Vi tar emot max 10 barn samtidigt. Barn under 2 år räknas som två barn.

– Innan barnet kommer in till oss ska toalettbesök vara avklarat och händerna tvättade med tvål.

– Utöver invänjningstid får inga föräldrar vistas i barnpassningen.

– Personalen har rätt att be förälder legitimera sig vid hämtning. Samma förälder som lämnar barnet ska hämta barnet om inte annat överenskommits med personalen innan.

– MiniMOVE är till för MOVEs medlemmar. Således är det endast medlemmars barn som får vara hos oss under tiden föräldrar tränar.

– Vi ansvarar ansvarar inte för värdesaker.

– Vagnar ställs på anvisad plats på ditt ansvar.

– P.g.a. allergier serverar vi ingen mat. Vatten om barnen är törstiga får de naturligtvis.

– Smycken, snören eller andra saker som lätt fastnar eller kan utgöra en säkerhetsrisk får gärna vara kvar hemma.

– Ta gärna med en extra tröja då det kan dra lite när entrédörren öppnas och stängs.

– iPads och mobiltelefoner stannar hemma.

– Vi byter inga blöjor på miniMOVE. Föräldrar ser till att barnet varit på toa innan och/eller har en ren blöja. Om barnet under tiden behöver byta blöja eller uppsöka toaletten kontaktar vi föräldern som får komma upp och ombesörja toalettbesök eller blöjbyte.

– Alla barn ska tvätta händerna innan de kommer in till oss på miniMOVE.

– Feber: barnet ska ha varit feberfri ett dygn innan de vistas hos oss.

– Svinkoppor (Impetigo): Hudutslagen ska vara torra innan barnet får vara på miniMOVE. Vid allvarliga fall ska barnet vara hemma några dagar med behandling.

– Löss: Barnet ska vara hemma tills behandling är avklarad. Meddela oss om ni har haft löss.

– Maginfluensa: Barnet måste vara hemma minst 48 timmar efter sista kräkning eller diarré och ska äta som vanligt innan ett besök på miniMOVE är aktuellt.

– Mask: Behandla med rekommenderad medicin. Var noga med handhygienen och meddela miniMOVE om barnet har haft mask.

– Penicillin: Barnet ska vara hemma de först två behandlingsdagarna. Barnet ska inte vara allmänt påverkad utan vara pigg och alert när de är på miniMOVE.

– Vattkoppor: Barnet får inte besöka miniMOVE förrän kopporna har torkat in ordentligt.

– Ögoninflammation: Vid varbildning i ögat bör barnet vara hemma.

Era barn är välkomna på miniMOVE men det är viktigt att de ska orka med 1,5 timme och därför är det viktigt att deras allmäntillstånd är bra. Självklart är det okej att var lite trött, och då kanske en padda i lugn och ro passar bäst.