BOKA PADELBANA
KONTAKTA PADELTRÄNARE

PADEL

Hos oss på Move Wellness erbjuder vi bland mycket annat padel!  Vi har välskötta banor, kurser, padeltränare samt både försäljning och uthyrning av utrustning.

Padel är en social och aktiv aktivitet som alla klarar av att spela. Padel också kallat padeltennis, är en racketsport som ofta beskrivs som en blandning mellan squash och tennis. Padel spelas på en plan med ett avgränsande nät som skapar två planhalvor och man får i spelet använda sig av väggarna runtom planen.

Vad behöver man för att spela padel?

Padel spelas två mot två, så man är alltså fyra spelare. Klädseln bör vara bekväm. Du måste ha skor när du spelar padel. Gärna skor som ger ett bra fotledsstöd samt, för att inte halka, med lite mönster i sulan. Det är finns padelskor men det är inte nödvändigt, utan se till att dina skor har mönster och stöd.

Rack och bollar är såklart ett måste. Ett padelrack kan vara runt, droppformat eller diamantformat. Runda racket ger bäst kontroll och rekommenderas därför till nybörjare. De droppformade rekommenderas till medium/avancerade spelare och de diamantformade är för de mest avancerade spelarna.  Bollar blir fort gamla och köps oftast nya inför varje spel. Padelbollen påminner mycket om tennisbollen men är mjukare.

Hos oss kan du hyra racket samt köpa bollar, lindor och din speltid på film

Vi har en lösning för att hyra ut racket samt sälja bollar och lindor som är lika lätt och smidigt när vi är bemmande och obemannade! Se vår film på instragram hur du använder padelkiosken.

SE FILM

Vi har i vår padelkiosk hela utbudet från vår partner RS Sport (Robin Söderling padel), allt från premium till nybörjarracket.

Är du intresserad av att köpa ett racket? Provspela med det racket du känner ligger i din prisklass och utvärdera om du gillar det. När du hittat din favorit kontakta oss så tar vi hem ditt racket med prisgaranti till dig!

Mer information om racketarna finns i hallen.

Tack vare vår partner sporteye kan vi erbjuda dig att köpa din speltid på film i högupplöst kvalité lätt & smidigt! Ett perfekt sätt att utveckla sitt spel, eller bara föreviga ett minne av en rolig speltid. Det går att göra köpet både innan och efter du spelat. För att köpa film går du till sporteye nedan.

TILL SPORTEYE

Läs mer om padelregler och hur du räknar poäng

Kortfattade regler

• Man spelar alltid dubbel (på den vanliga banan, 10×20 m).
• Poängräkning är samma som tennis.
• Linjerna på planen används endast vid serve.
• Serve ska slås underhands och studsa i motspelarnas serveruta.
• Serve får studsa upp i glasväggen men om den studsar i galler är den felaktig.
• Man har två servar på sig.
• Om bollen går direkt i motspelarnas vägg så räknas den som ute. Innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den studsa i marken.
• Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg.
• Man får även slå bollen på sin egen glasvägg för att få över den till motspelarnas planhalva.
• Man får inte slå bollen i gallret på sin egen sida.

Poängräkning

Poängräkning i padel är precis som tennis. Man spelar bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game.
I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är 40-40 så måste man vinna med två poäng för att gamet ska avgöras.
I ett set gäller det att komma först till 6 vunna game. Om ställningen däremot blir 5-5 så spelar man till 7 vunna game. Om ställningen blir 6-6 så spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak. Tiebreak spelas först till 7 vunna poäng, där man också måste vinna med minst två poäng.

Serve

Reglerna för serven skiljer sig mot tennis. En serve i padel ska alltid slås underhands och bollen ska slås i eller under midjehöjd. Istället för att kasta upp bollen, som man gör i tennis, ska man i padel studsa bollen i marken. Studsen ska vara bakom egen servruta samt mellan mittlinjen och sidoväggen. Fötter och kropp ska vara på rätt sida, dvs servesidan. Minst en fot ska vara i marken. Man får inte gå, springa eller hoppa vid serve. Mindre fotrörelser som inte påverkar serveställningen är accepterat.
Serven ska gå diagonalt och studsa i motståndarens motsatta serve­ruta. Serven är även giltig om den studsar upp i motståndarens glasvägg men om den däremot studsar upp i motståndarens galler så är den felaktig.
I varje nytt set så väljer man vem som börjar serva och om man vill byta servemottagarsida.

Precis som i tennis så har man en förstaserve och en andraserve, dvs om man missar sin första har man en chans till. Missar man andraserven också blir det dubbelfel och poängen går till motståndaren. Om bollen vid serve touchar nätet innan den går in ska den slås om.

Väggarna

Glasväggarna är alltid en del av spelet men det finns några regler för hur de får användas. När man ska ta emot en boll så kan man låta den studsa upp i glasväggen efter att den studsat på marken, bollen är då fortfarande levande. Man kan även använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen.
Bollen är levande om den först studsar i marken och sen upp på gallret (detta gäller ej på serve). Om man slår bollen i gallret på sin egen sida så förlorar man bollen. På sin egen sida är regeln att man endast får använda sig av glasväggen.
Om en boll går direkt i motståndarens galler/glas, dvs inte studsar i marken först, så räknas bollen som ute.

Nätstolpar

Är nätstolpen bara en del av nätet så räknas den som det, dvs den är nätet. Är nätstolpen en del av konstruktionen (går hela vägen upp i buren) så räknas nätstolpen som en del av buren.

Hur vinner man poäng?

I padel vinner man poäng om:
• Bollen studsar i marken två gånger på motståndarens sida.
• Motståndaren slår bollen i nät.
• Motståndaren slår bollen ut, dvs antingen direkt ut ur buren eller direkt på en av dina väggar (notera att det däremot är giltigt att smasha bollen i marken och den då studsar ut ur buren).
• Motståndaren slår bollen i sitt eget galler.
• En motståndare träffas av bollen på något annat ställe än racket.
• Motståndaren gör ett ”dubbelslag”.
• Motståndaren rör nät eller nätstolpe.
• Motståndaren slå bollen framför nät, om den inte varit över på din sida innan (t ex kommer tillbaka från bakväggen).
• Din boll studsar uppe på bur-ramen (liggaren) efter korrekt slag i marken (motståndaren får slå bollen om den studsar på kanten uppe på bur-ramen). Obs, vid spel utanför banan får bollen studsa hur många gånger som helst på bur-ramen.
• Motståndares boll träffar något objekt (t ex lampor eller takbjälkar).
• Bollen träffar en liggande boll på motståndarens sida (det är upp till varje lag att ha koll på övriga bollar).

Här kan du läsa mer om våra padelpriser

Strötider 60 min

Primetider måndag – fredag 16-22 och hela helgen: 440 kr, andra tider: 360 kr

Strötider 90 minuter:

Primetider måndag – fredag 16-22 och hela helgen:660 kr, andra tider: 540 ‬kr

BOKA BANA

Vi erbjuder även abonnemang på våra padelbanor. Kontrakt är löpande och tecknas  för innevarande kalenderår, förutom om man tecknar sig med mindre än 60 kvar på pågående år, då tecknar man för de följande kalenderåret också. Tecknar man efter 31/7 får man inte de rabatterade kontraktspriserna.

Kontrakt 60 minuter:

Primetider måndag – fredag 16-22 och hela helgen: 420 kr, annan tid:  300 kr

Kontrakt 90 minuter:

Primetider måndag – fredag 16-22 och hela helgen: 630kr, annan tid:  450kr

INTRESSE ANMÄLAN

När du bokar speltider på matchi finns din betalnings historik under din profil, du kan därigenom skriva ut ditt underlag. Du kan även be oss fakturera dig ditt friskvård så sätter vi in ett flexkort åt dig på din profil.

Vi erbjuder privata padellektioner och padelkurser

Vi erbjuder olika nivåer på våra kurser, steg 1 (nybörjare) och steg 2 (fortsättning). Det är inte helt lätt att definiera vilken nivå man ligger på. Men är man osäker brukar steg 1 vara perfekt. Kursen anpassas väldigt mycket beroende på den individuella nivån. I steg 2 förväntas man behöva mindre förklaring om de olika grundslagen, regler och hur man ska tänka på banan. Padelkurserna har alltid fyra platser, körs bara om de blir fullbokade. I våra kurser ingår bollar och racket finns att hyra på plats.  Tänk på att anmälan är bindande och att det är först till kvarn som gäller!

Kurs pris

Tillfällen                                    Antal minuter                     Kostnad

4                                                  60                                          1199

För att se bokningasbara kurser, boka och betala se kurser.

KURSER

Padellektion

Vi erbjuder privata padellektioner med tillsammans med våra padeltränare, ett perfekt sätt att lära sig eller ta sitt padelspel till nästa nivå!

Priser padellektion

Tid                                   Minuter                         Kostnad

Prime                              60                                   1199

Ej prime                         60                                   1099

Vill du ha en padeltränare till din kontraktstid?

Då gäller samma priser minus din redan betalda bantid.

JAG VILL BLI KONTAKTAD

Leon Garvic

Jag gillar att se människor ha roligt och att se människor utvecklas medans. Den kombinationen är den bästa och den känner jag att jag kan åstadkomma som tränare på Move Wellness. Jag har spelat padel i 2 år och har utövat de flesta bollsporter som finns och ser mig själv som en riktig “bollkille”. Jag har lärt mig ett och annat under mina 2 år som padelutövare, jag vill nu dela med mig av kunskapen och hjälpa dig att bli bättre. Vare sig du aldrig slagit en boll eller gör det flera gånger i veckan så kommer vi tillsammans hitta ett sätt så du utvecklas.

Ludvig Silverbratt

Jag är en glad och utåtriktad kille som brinner för padel. Jag började min Padelkarriär som många andra genom min tennis. Jag började jobba med padel 2018 bland annat genom att arrangera turneringar. Jag har under dessa år utvecklat och byggt upp kunskaper som strategi, teori och det praktiska på banan för att kunna spela padel på en hög nivå – både i mitt eget spel men även för att kunna instruera dig för att ta dig till nästa nivå!

Staffan Rosengren

Jag är 46 år och har min bakgrund från tennis som tävlingsspelare och instruktör. Numera är  jag Padel Instruktör via padeltrainer.com. Jag jobbar enligt en träningsmetodik som han själv har varit med att utveckla. Metodiken bottnar i sex olika nivåer där varje nivå har en tydlig målbild för vandring uppåt i färgstegen. I grund och botten handlar Padel om glädje, trivsel och kamratskap; detta ska alltid vara den störta drivkraften för en spelare. Men med min bakgrund som satsande tävlingsspelare, jobbar jag gärna med spelare som delar hans motivation och målmedvetenhet att utvecklas och utmanas varje gång man kliver in på banan.

Vi har  padelträningar för barn & ungdomar hela terminer med våra duktiga tränare. Lite större grupper som pågår längre än våra vanliga kurser för att få ner priset och skapa en kontinuitet.  Det gör att det blir lättare komma in i padel och hitta spelkompisar att spela med på sin fritid.

TILL ANMÄLAN

Vi har även seriespel, turneringar och events hos oss

Vi har seriespelspadel hos oss som arrangeras  i samarbete med Pontus & Jojje från Åkersberga padelklubb. Vi har flera divisioner för  damer, herrar och mix med flera nivåer. För att vara med i vårt seriespel behöver man föranmäla sig och sin medspelare och vilken padelerfarenhet ni har. Anmäl ert intresse här så kontaktar vi dig så fort vi har ett nytt startdatum och ledig plats!

LÄS MER

Vi har ingen turnering igång just nu. Vår senaste turnering  Viaplay open och nu ligger fokus på vårt seriespel.

LÄS MER OM VIAPLAY OPEN

Vid under höstterminen 2020 klockan 18-20 arrangera AW – Padel hos oss! Vi spelar americano blandat med padelteori och praktik tillsammans med vår pedaltränare Staffan Rosengren. Vi bjuder på snacks och alkoholfri dryck.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR