PADEL

Move Wellness är även ett grymt trevligt padelcenter med fräscha banor, padelkurser och professionella tränare.

Padel är för alla! En social och aktiv aktivitet som alla klarar av att spela! Padel, också kallat padeltennis, är en racketsport som ofta beskrivs som en blandning mellan squash och tennis. Padel spelas på en plan med ett avgränsande nät som skapar två planhalvor och man får i spelet använda sig av väggarna runtom planen.

BOKA BANA

Vad behöver man för att spela padel?

Padel spelas två mot två, så man är alltså fyra spelare. Klädseln bör vara bekväm. Du måste ha skor när du spelar padel. Gärna skor som ger ett bra fotledsstöd samt, för att inte halka, med lite mönster i sulan. Det är finns padelskor men det är inte nödvändigt, utan se till att dina skor har mönster och stöd.

Rack och bollar är såklart ett måste. Ett padelrack kan vara runt, droppformat eller diamantformat. Runda racket ger bäst kontroll och rekommenderas därför till nybörjare. De droppformade rekommenderas till medium/avancerade spelare och de diamantformade är för de mest avancerade spelarna.  Bollar blir fort gamla och köps oftast nya inför varje spel. Padelbollen påminner mycket om tennisbollen men är mjukare.

Hyra racket och köpa bollar

Vi har en lösning för att hyra ut racket och sälja bollar som är lika lätt och smidigt när vi är bemmande och obemannade! Se vår film på instragram hur du använder den här.

Vi har i vår padelkiosk hela utbudet från vår partner RS Sport (Robin Söderling padel), allt från premium till nybörjarracket.

Är du intresserad av att köpa ett racket? Provspela med det racket du känner ligger i din prisklass och utvärdera om du gillar det. När du hittat din favorit meddela oss så tar vi hem ditt racket med prisgaranti till dig! Mer information om racketarna finns i hallen.

Läs mer om padelregler och hur du räknar poäng

 • På en vanlig plan, 10×20 meter, spelar man alltid dubbel.

 • Linjerna på planen används endast vid serve.

 • Servar ska slås underhands och studsa i motspelarnas serveruta.

 • En serve får studsa upp mot glasvägg men ej mot gallervägg.

 • Spelaren har två servar på sig.

 • Om bollen går direkt i motspelarnas vägg så räknas den som ute.

 • Innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den studsa i marken.

 • Man får spela volley (ej vid serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg.

 • Man får slå bollen på sin egen glasvägg för att få över den till motspelarnas planhalva.

 • Man får inte slå bollen i gallret på sin egen sida.

 • Om bollen vid serven tar i nätet och sedan, korrekt, studsar in på motspelarens serveruta, så får man en ny serve.

Poängräkning

 • Poängräkning i padel är precis som i tennis. Man spelar bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game.

 • I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game.

 • Vid poängställning 40-40 måste man vinna med två poäng för att gamet ska avgöras.

 • I ett set gäller det att komma först till 6 vunna game. Om ställningen däremot blir 5-5 så spelar man till 7 vunna game.

 • Om ställningen blir 6-6 så spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak.

 • Tiebreak spelas först till 7 vunna poäng, där man också måste vinna med minst två poäng.

Här kan du läsa mer om våra padelpriser

Du behöver inte vara medlem för att boka strötider.  Strötider bokas och betalas via https://www.matchi.se/facilities/movewellness

Strötider 60 minuter:

Prime: 440 kr per timme

Måndag – fredag 16-22 och hela helgen.

Andra tider: 360 kr per timme

Strötider 90 minuter:

Prime:660 kr per timme

Måndag – fredag 16-22 och hela helgen.

Andra tider: 540‬kr per timme

Vi erbjuder även abonnemang på våra padelbanor. Skicka önskemål på vilken tid du skulle vilja boka till oss på simon@movewellness.se så återkommer vi:

Kontrakt är löpande och tecknas  för innevarande kalenderår, förutom om man tecknar sig med mindre än 60 kvar på pågående år, då tecknar man för de följande kalenderåret också.

Kontrakt 60 minuter:

Prime time: 380 kr (tecknas kalender år)

Måndag – fredag 16-22 och hela helgen.

Annan tid:  300 kr (tecknas kalender år)

Kontrakt 90 minuter:

Prime time: 570kr (tecknas kalenderår)

Måndag – fredag 16-22 och hela helgen.

Annan tid:  450kr (tecknas kalenderår)

Vi erbjuder privata padellektioner och padelkurser

Vi erbjuder två nivåer på våra kurser, nybörjare och fortsättning. Det är inte helt lätt att definiera vilken nivå man ligger på. Men är man osäker brukar nybörjarkursen vara perfekt. Kursen anpassas väldigt mycket beroende på den individuella nivån. I fortsättningskursen förväntas man behöva mindre förklaring om de olika grundslagen, regler och hur man ska tänka på banan.

Kurs pris

Tillfällen                                    Antal minuter                     Kostnad

4                                                  60                                          1199

För att se kursschema, boka och betala gå till Boka bana och välj kurser

Padelkurserna har alltid fyra platser, körs bara om de blir fullbokade. I våra kurser ingår bollar och racket finns att hyra på plats.  Tänk på att anmälan är bindande och att det är först till kvarn som gäller!

Priser padellektion

Vi erbjuder privata lektioner med padeltränare, ett perfekt sätt att lära sig eller ta sitt padelspel till nästa nivå.

Padellektion

Tid                                   Minuter                         Kostnad

Prime                              60                                   1099

Ej prime                         60                                   999

Padellektion DUO (gäller 2-4 personer)

Tid                                   Minuter                          Kostnad

Prime                              60                                    1199

Ej prime                         60                                    1099

Vill du ha en padeltränare till din kontraktstid?

Då gäller samma priser minus din redan betalda bantid.

Ludvig Silverbratt

Jag är en glad och utåtriktad kille som brinner för padel. Jag började min Padelkarriär som många andra genom min tennis. Jag började jobba med padel 2018 bland annat genom att arrangera turneringar. Jag har under dessa år utvecklat och byggt upp kunskaper som strategi, teori och det praktiska på banan för att kunna spela padel på en hög nivå – både i mitt eget spel men även för att kunna instruera dig för att ta dig till nästa nivå!

Guillermo Bellmonte

Jag kommer från Malaga, Spanien. Jag har varit bosatt i Sverige sedan 2015 och jobbar aktivt med padel på daglig basis, bl.a. med träningar och arrangering av Sveriges största turneringar. Jag definierar mig som en entusiastisk och trevlig person med förståelse för alla andra. Jag är flytande i spanska, engelska och svensk. Både tal och skrift.  Som tränare är jag lämplig för alla nivåer i alla åldrar. Dvs, såväl barn, ungdomar och vuxna. Med mina många år i padeln har jag byggt upp goda kunskaper inom såväl teori och praktik som strategi.

Jag är certifierad padelinstruktör via Spanska Padelförbundet i steg I, II (F.E.P – Monitor/Instructor Nacional de nivel I, II) och godkänd inom International Coaches Institute RPT.

Vi kommer under hösten 2020 har padelträningar hela terminen som börjar vecka 37 med vår duktiga tränare Ludde. Lite större grupper som pågår längre än våra vanliga kurser för att få ner priset och skapa en kontinuitet.  Det gör att det blir lättare komma in i padel och hitta spelkompisar att spela med på sin fritid. När anmälan är öppen kommer du kunna läsa mer.

TILL ANMÄLAN

Vårt padelcenter har även seriespel i padel

Vi har seriespelspadel hos oss som arrangeras  i samarbete med Pontus & Jojje från Åkersberga padelklubb. Vi har flera divisioner för  damer, herrar och mix med flera nivåer. För att vara med i vårt seriespel behöver man föranmäla sig och sin medspelare och vilken padelerfarenhet ni har. Anmäl ert intresse här så kontaktar vi dig så fort vi har ett nytt startdatum och ledig plats!

LÄS MER