På vår senaste träff med lokala företagare & föreningar i Brottby en del av Vallentuna den 11:e juni hade vi samtal om hur vi bäst skulle driva utveckling av Brottby och oss lokala företagare framåt på bästa sätt.

 • Vi hade samtal om mötet vi hade med kommunens politiker och tjänstemän om hur man såg på utveckling av Brottby. Svaret var att man vill utveckla brottby och balansen med att om kommunen ska förvalta eller sälja mark såg över.
 • Vi summerade Brottbymässan och kollade på enkäten som skickats ut. Vi var alla eniga om att det ska bli något återkommande. Hur, när, vem och i samarbete med vilka tar vi vidare på nästa möte.
 • Nästa träff med oss lokala företagare & föreningar i Brottby en del av Vallentuna planeras att äga rum i ”The livingroom” i MOVES fastighet, någon gång mellan september och oktober. Exakt tid och datum återkommer vi med närmare.

I övrigt pratade vi mycket om att lyfta allt som händer framåt i Brottby. MOVE har erbjudits sig att förmedla detta via sin hemsida och sina mail tills någon vill investera i ett kalendarium och egen hemsida. Nedan kommer några händelser. Saknar du något du vill få med, dela gärna med Simon@movewellness.se så uppdaterar vi oss

Händelser i Brottby (240618):

 • Torsdag den 20 juni kl 18.00, Majstången kläs i hembygdsgården. Ta gärna med blommor att smycka stången med. Servering kommer finnas.
 • Midsommarafton den 21 juni kl 11.00–14.00,  Midsommarfirande i hembygdsgården. Serveringen öppnar kl 11.00. Jerres spelar midsommarhits. Stångresningen börjar kl 12.00, därefter dans kring stången.
 • Söndag den 11 augusti kl 12.00–15.00,  Söndagsöppet i Kvarnstugan. Servering i Kvarnstugan. Kl 13.00 gästas vi av Linda Rapp som kommer att spela, spexa och sjunga.
 • Klockarborg har öppet för visning söndagarna den 2 juni, 18 augusti, 25 augusti, 1 september och 8 september kl 13.00–15.00.
 • Börje från Hembyggdsföreningen medverkar med guidning i Össeby kyrkoruin. Gudstjänsterna i varje kyrka börjar kl 11.00 och
  guidningarna blir därefter i samband med fika.
  Håll även utkik på Össeby Hembygdsförenings Facebook-sida och på www.ossebyhbf.se för mer
  information. Nytt program planeras komma i augusti.
 • MOVEs har gått ut med ett save the date den 16 september, samtidigt som Brottbyrundan för INVIGNING av MOVE Wellness 3.0.

Ha en underbar midsommar önskar vi alla företagare & föreningar!